Termoruder/Energiruder

De fleste vinduer fra 1960’erne og senere, er enten termoruder eller energiruder med 2 lag eller 3 lag glas.

Siden år 2000 har det været almindeligt at bruge energiruder, som ligner termoruder. Men ved du egentlig, hvad forskellen på en termorude og en energirude er?

Forskellen er, at energiruder har en usynlig belægning på glasset og en varm kant (den kant, der samler glassene), som isolerer langt bedre end termoruder, som har en kantliste i metal. En energirude isolerer næsten 3 gange bedre end en termorude.

Har dit hus isat termoruder fra før år 2000, bør du overveje at få udskiftet dem til energiruder. Dette vil både skabe en bedre isolerende effekt på dit hus, samt skabe et bedre indeklima, og du vil tilmed kunne spare penge på varmeregningen. Der er selvfølgelig mange faktorer i spil, når vi snakker indeklima generelt. Det er bl.a. vigtigt, at du får luftet ordenligt ud hver dag, for at undgå kondens, som både giver et dårligt indeklima, ødelægger vindueskarmen, og i værste tilfælde kan danne skimmelsvamp. Desuden spiller det en rolle, hvor godt isoleret dit hus er (loft, gulv, vægge). Det er alle væsentlige faktorer, som bør overvejes i forhold til dit indeklima.

Jeg anbefaler altid mine kunder blot at få udskiftet glasset i deres vinduer/døre, hvis træværket ikke fejler noget og derfor stadig har en hel del år på bagen. Bæredygtigheden i det ligger mig meget på sinde. Jeg ser ingen grund til at kassere et fuldt ud funktionsdygtigt vindue/dør, hvis jeg kan nøjes med blot at skifte ruden. Vi skal passe på vores vinduer/døre, og med den rette behandling fra dig, kan de holde i mange, mange år uden, at det er nødvendigt at udskifte dem.

Kontakt Glarmester Andersen for et uforpligtende tilbud.

Tlf. 40 58 31 00
Mail: na@glarmester-andersen.dk
Kontakt os